Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοτική αστυνομία: Ποιοι εξαιρούνται από την κινητικότητα

Τις προϋποθέσεις για τις εξαιρέσεις στη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εστάλη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στο πρόγραμμα κινητικότητας δεν εντάσσονται:

* Υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος και τα παιδιά του συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών.

* Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Υπάλληλος ο οποίος δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν, ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.

Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα.

* Υπάλληλος ο οποίος έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει δικαστικής αποφάσεως και συνοικεί με το συμπαραστατούμενο που έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.

* Υπάλληλος που υπηρετεί σε δήμο, ο οποίος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού - κατοικιών 2011 έχει κάτω από 5.000 μόνιμους κατοίκους, και ο υπάλληλος που κατέχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.
Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που εκκρεμεί η έκδοση ή η ανανέωση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ο υπάλληλος εντάσσεται στο πρόγραμμα και εξαιρείται αναδρομικά μετά την προσκόμιση του σχετικού δικαιολογητικού.
"Μ"