Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΤΗ Υποσχόταν θέσεις εργασίας με το αζημίωτο

Θέσεις εργασίας σε... ξένη επιχείρηση υποσχόταν 52χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω λαμβάνοντας 150 ευρώ για τη... μεσιτεία.

Του Κώστα Καντούρη

Από την πρώτη έρευνα της αστυνομίας, όμως, προέκυψε πως εκτός των θέσεων εργασίας υποσχέθηκε μέχρι και τη χορήγηση αγροτικών αποζημιώσεων λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν νεαρός κατήγγειλε τον 52χρονο στην αστυνομία. Όπως είπε, ο συλληφθείς παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος προσλήψεων γνωστής ποτοποιίας της Θεσσαλονίκης και εισέπραττε από 100 έως 150 ευρώ για κάθε υπόσχεση πρόσληψης. Στη συνέχεια ο ίδιος διασταύρωσε ότι πρόκειται για απάτη, αφού δεν υπήρχε τέτοιο όνομα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Σε συντονισμό με αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας πλατείας Δημοκρατίας προσημειώθηκε το ποσό των 150 ευρώ, και όταν ο υποψήφιος υπάλληλος του τα παρέδωσε, συνελήφθη. Λίγες ώρες αργότερα προέκυψε ότι τα ίδια χρήματα είχε εισπράξει από ακόμη δύο νεαρούς, που περίμεναν να προσληφθούν στην ποτοποιία. Η δραστηριότητά του για τον... κλάδο προσλήψεων προσδιορίστηκε ότι άρχισε στις 31 Αυγούστου.
Η εκτεταμένη έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε σε καταγγελίες που έγιναν από αγρότες στην Αριδαία, απ’ όπου κατάγεται ο κατηγορούμενος, στις Σέρρες, μέχρι και στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του ισχυριζόταν ότι είχε γνωστούς στον ΕΛΓΑ και ότι με τον τρόπο αυτό μπορούσε να εξασφαλίσει χρήματα για δήθεν αγροτικές αποζημιώσεις. Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε χρήματα από τους αγρότες, λέγοντας ότι θα κατέληγαν στις τσέπες φίλων του υπαλλήλων.
Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως με τις υποσχέσεις των αγροτικών αποζημιώσεων είχε εισπράξει το ποσό των 45.000 ευρώ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Η έρευνα όμως συνεχίζεται για το ενδεχόμενο και άλλοι αγρότες να έπεσαν θύματα απάτης, είτε με τον ίδιο τρόπο είτε με άλλες μεθόδους που χρησιμοποίησε.