Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Οδύνη στην κηδεία του 37χρονου αστυνομικού

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο η κηδεία του 37χρονου αστυνομικού, Γιώργου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος χθες έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος από τα πυρά πάνοπλων κακοποιών στο Δίστομο.



Ο θάνατος του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου βύθισε στο πένθος τη Στερεά Ελλάδα. Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του ήταν έγκυος στον 8ο μήνα... Οι συνάδελφοί του μιλούν για «σοβαρό και υπεύθυνο οικογενειάρχη, που ήταν πάντα πρόσχαρος και ιδιαίτερα αγαπητός». Ο υπαρχιφύλακας υπηρετούσε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι στην Αττική. Αν και είχε καταγωγή από το Αγρίνιο, ο ίδιος αποφάσισε να μετακομίσει με την οικογένειά του στην περιοχή της Λιβαδειάς, από όπου κατάγεται η σύζυγός του -συγκεκριμένα από τον Αγ. Βλάσιο. Εκεί ζούσε τον τελευταίο χρόνο με τα δύο του παιδιά, εκεί θα αποκτούσε και το τρίτο του παιδί... Τον πρόλαβε η σφαίρα των αδίστακτων δραστών...
Το ανθρωποκυνηγητό, στη Στερεά Ελλάδα, για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ασύλληπτους Αλβανούς δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους.
Το περιστατικό συνέβη στις 2 το πρωί της Δευτέρας στο Δίστομο Βοιωτίας. Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, ενημερώθηκαν πως ύποπτα άτομα κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου. Αμέσως έσπευσαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους. Εντολές να ακολουθήσει έλαβε ακόμη ένα συμβατικό όχημα.

Στο σημείο έφτασε αρχικά ένα αυτοκίνητο με τρεις αστυνομικούς. Την ώρα που πάρκαραν, αιφνιδιαστικά εμφανίστηκαν πέντε άτομα, που ήταν κρυμμένα σε κοντινό αλσύλλιο. Με καλάσνικοφ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους αστυνομικούς και να τους κλέψουν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3 που βρήκαν στο όχημα.
Στο μεταξύ, έφτασε στο σημείο και το δεύτερο αυτοκίνητο με δύο αστυνομικούς. Βλέποντας τις ενισχύσεις των αστυνομικών να φτάνουν, ένας από τους κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί εναντίον του οχήματος με το πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ. Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε τον οδηγό στον δεξί μηρό και χτύπησε αρτηρία.

Η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη... Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας Ford Focus, χρώματος μπλε, το οποίο και αναζητούν οι Αρχές.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δραπέτες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας Lada Samara και ένα λευκό φορτηγάκι (πικ απ) μάρκας Skoda που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από την ευρύτερη περιοχή.
Παρόλο που ανεπίσημα δεν επιβεβαιώνεται η σχέση τους με τους δραπέτες των Τρικάλων, πολλά είναι τα «περίεργα» περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη Στερεά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για ένα... γαϊτανάκι κλεμμένων αυτοκινήτων που πιθανότατα «μαρτυρά» την πορεία των δραστών. Αρχικά ήταν η κλοπή των δύο αυτοκινήτων από την Ερατεινή -το ένα του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου-, που τελικά είχαν βρεθεί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, το ένα καμένο και το άλλο έμφορτο με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά.
Στη συνέχεια εκλάπησαν από χωριά της Φθιώτιδας ένα κόκκινο Lada, ένα λευκό Toyota και ένα λευκό φορτηγάκι Skoda. Από αυτά, μόνο το λευκό Toyota βρέθηκε στους Δελφούς, ενώ το κόκκινο Lada εντοπίστηκε στη διασταύρωση του Λεβέντη, όπου οι επιβαίνοντες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που είχαν μπλόκο στο σημείο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Λίγες μέρες πριν, στο μοναστήρι της Δαμάστας, πυροσβέστες εντόπισαν δύο ύποπτα άτομα σε δασική περιοχή που επικαλέστηκαν ότι κάνουν... πικ νικ. Οι πυροσβέστες πρόλαβαν να δουν ένα πιστόλι κρυμμένο κάτω από τα ρούχα του ενός και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς. Οταν πήγαν, οι δύο είχαν γίνει καπνός.
Ethnos.gr