Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία

«Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ», δήλωσε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης ύστερα από τη διακοπή της σύσκεψης των αρχηγών.

Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία
«Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ότι η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

«Δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό ζήτημα. Αφορά στην ουσία. Το «μαύρο» στις συχνότητες ήταν συγκεκριμένη επιλογή», είπε ο κ. Κουβέλης που κατήγγειλε επίσης τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.
«Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμεινα για τους λόγους που προανέφερα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να συμφωνήσει γιατί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ δεν θα έβλαπτε την ουσία του ζητήματος που είναι να εξορθολογιστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση» πρόσθεσε ο κ.Κουβέλης.
«Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτησης λύσεων μέσα στην ευρωπαίκη πραγματικότητα - Αυτός ήταν ο λόγος που επέμεινα στην αναδιοργάνωση, αλλά όχι σε πράξεις που προσβάλουν τη δημοκρατική νομιμότητα» είπε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που άνοιξε το δρόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, χωρίς τις υπογραφές των υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ.