Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αρμόδιο υφυπουργό και Διοικούσα Επιτροπή για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ πρότεινε ο Σαμαράς

Αρμόδιο υφυπουργό και Διοικούσα Επιτροπή για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ πρότεινε ο Σαμαράς

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Τον διορισμό προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού με στόχο την κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πρότεινε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Αντώνης Σαμαράς, στους κυβερνητικούς εταίρους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην νέα βελτιωμένη πρόταση Σαμαρά περιλαμβάνεται η μετάκληση εξειδικευμένου προσωπικού από το εξωτερικό , πιθανότατα από το BBC, προκειμένου να συνδράμει με την τεχνογνωσία του στον υπό διαμόρφωση νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο σημείο της πρότασης Σαμαρά είναι ο διορισμός αρμόδιου υφυπουργού με αποκλειστική αρμοδιότητα την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.
Αυτός δεν θα είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, που κατά τις ίδιες πηγές θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στα πέραν της ΕΡΤ ζητήματα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε ανασχηματισμό της κυβέρνησης περί τα τέλη Ιουνίου και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών εταίρων.
"Εθνος"