Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ψάχνουν ακόμη τα στοιχεία του 11χρονου «παιδιού των φαναριών»


Κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων από τη Βουλγαρία, για να προωθηθούν στην επαιτεία, διερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη ότι το 11χρονο «παιδί των φαναριών», που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο, δεν είχε συγγενείς στη χώρα μας.

 Η σορός του παιδιού από τη Βουλγαρία παραμένει για σχεδόν μία εβδομάδα στα αζήτητα, καθώς τα στοιχεία της μοναδικής γυναίκας που εμφανίστηκε, λέγοντας ότι είναι γιαγιά της 11χρονης, δεν έχουν ταυτιστεί μέχρι σήμερα. Από την πρώτη συνεργασία που έγινε με τις βουλγαρικές αρχές επιβεβαιώθηκε προφορικά ότι το διαβατήριο με το οποίο ήρθε στην Ελλάδα το άτυχο παιδί ανήκει σε άλλη 11χρονη, που ζει στη Βουλγαρία με τους γονείς της. Πάντως, η γυναίκα που είπε ότι είναι γιαγιά του εξακολουθεί να επιμένει για τη συγγενική σχέση και παρουσιάζεται στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης όταν την καλούν.+
Από την πλευρά της Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχουν σταλεί φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα του παιδιού στη βουλγαρική αστυνομία, μέσω της Ιντερπόλ, για να εντοπιστούν τα ακριβή στοιχεία του παιδιού που σκοτώθηκε στην οδό Λαγκαδά την περασμένη Τρίτη. Παράλληλα ζητήθηκε να ερευνηθεί εάν η γυναίκα που ζητά τη σορό του παιδιού είναι συγγενής του.
Πάντως, η ασφάλεια μετά το τραγικό τροχαίο πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι όπου οι κάτοικοι της οδού Λαγκαδά υποστήριξαν ότι κρατούνται ανήλικα για να επαιτούν, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανένα παιδί. Άλλωστε και ένα αγοράκι που επαιτούσε καθημερινά με την 11χρονη εξαφανίστηκε μετά το δυστύχημα.
"Μακεδονία"