Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

63χρονος έσωσε βρέφος που έπεσε στη θάλασσα


63χρονος έσωσε βρέφος που έπεσε στη θάλασσαΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ενα βρέφος ηλικίας μόλις 6 μηνών κινδύνευσε να πνιγεί, όταν εξαιτίας ενός ξαφνικού ανέμου, το καροτσάκι του έπεσε μέσα στη θάλασσα στη μαρίνα του λιμανιού του Σόμερσετ (νοτιοδυτική Αγγλία). Το μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή από έναν εργαζόμενο, ο οποίος βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα και κατάφερε να το ανασύρει με τη βοήθεια ψαράδων.
Η μητέρα του βρέφους, περπατούσε το πρωί της Κυριακής σε μια αποβάθρα του λιμανιού Ουάτσετ όταν το καροτσάκι, στο οποίο ήταν δεμένο το μωρό, παρασύρθηκε από ένα ξαφνικό μπουρίνι.
Ακούγοντας από μακριά τις κραυγές της γυναίκας, ο 63χρονος Τζορτζ Ρίντερ, ο οποίος εργάζεται εδώ και 11 χρόνια σ' αυτή τη μαρίνα, νόμισε στην αρχή πως είχε πέσει στη θάλασσα κάποιος σκύλος και πήρε το ποδήλατό του για να πάει να δει τι συμβαίνει.
Μόλις πλησίασε, είδε το καροτσάκι αναποδογυρισμένο, πήδησε κατευθείαν στο νερό και με τη βοήθεια συναδέρφων το ανέβασαν επάνω. Ο 63χρονος ξαφνιάστηκε που το μωρό εξακολουθούσε να είναι ζωντανό καθώς είχε παραμείνει στο νερό για περισσότερα από πέντε λεπτά στην παγωμένη θάλασσα.
Το μωρό νοσηλεύεται ακόμη και παρόλο που δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, τα νέα είναι καλά.
"Εθνος"