Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Νέο ενδιαφέρον

Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού 2-0 και ο ΠΑΟΚ πήρε το Χ στο Περιστέρι, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των φετινών play-off της Superleague. Παναθηναϊκός 5, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 3 και Ατρόμητος 2 η βαθμολογία και τα επόμενα παιχνίδια την Πέμπτη, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Η νίκη της Ένωσης, με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει των πράσινων και στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος, δίνει νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία αφού πλέον όλοι βρίσκονται σε απόσταση 3 πόντων. Η εικόνα από το χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου, παρόμοια. Η ΑΕΚ προηγήθηκε, κράτησε το σκορ και στις αντεπιθέσεις, την ώρα που το τριφύλλι αναζητούσε την ισοφάριση, έκανε το 2-0 και έδωσε τέλος στο παιχνίδι. Highlight του αγώνα το γκολ του Κλωναρίδη. Ο νεαρός έχει βρει το κουμπί του Καρνέζη και του Παναθηναϊκού. Ξεκινώντας σχεδόν από το κέντρο, και αφού απέφυγε το αργό αμυντικό δίδυμο των Μπουμσόνγκ-Σαριέγκι, πλάσαρε από την γραμμή του κόρνερ και τα φάλτσα της μπάλας την οδήγησαν στα δίχτυα του πορτιέρο των πράσινων.
Ο Ορέστης Καρνέζης θα ακούει ΑΕΚ και θα κοντοστέκεται. Ενώ φέτος έχει μία αξιοπρόσεχτη διαδρομή, που τον οδήγησε μέχρι την εθνική, στους αγώνες με τους κιτρινόμαυρους συνεχίζει μια κακή παράδοση που ξεκίνησε από τον περσινό αγώνα Κυπέλλου και το αστείο γκολ που δέχτηκε από τη σέντρα του γηπέδου. Ένα γκολ που, αν θυμάστε, στέρησε από την ομάδα του την μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι 2 επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά, όσο αφορά την υπόθεση κορυφής στο μίνι πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται ακόμα πρωτοπόρος στην βαθμολογία, θα πρέπει να μη χάσει στην Τούμπα και φυσικά να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, αν όχι και στα δύο παιχνίδια τουλάχιστον στο ένα. Ωστόσο ο δικέφαλος του βορρά έχει πλέον μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της 1ης θέσης. Γνωρίζει πως με νίκη στη Θεσσαλονίκη περνάει μπροστά και θα διαχειριστεί αλλιώς τον αγώνα της Αθήνας. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στους αγώνες της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.
Η συνέχεια της κούρσας, πήρε φωτιά! Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να χάνει σιγά σιγά το πλεονέκτημα που απέκτησε με τη λήξη του πρωταθλήματος, όλα πλέον είναι ανοιχτά. Ακόμη και για τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη.Οι πράσινοι «πετούν» τα πρώτα παιχνίδια της σειράς, όπως και τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων. Όμως και πέρσι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση και έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τέλος με την κατάληξη γνωστή σε όλους. Το σίγουρο είναι πως το όλο πράγμα απέκτησε νέο ενδιαφέρον που φαίνεται πως θα κρατήσει ως το τέλος.