Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Α.Τσίπρας: “Θα επιδιώξουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώνει το μνημόνιο χρεωκοπίας”

Στα γραφεία του Συνασπισμού εμφανίστηκε λίγο μετά τις 22:45 ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας που όπως όλα δείχνουν θα είναι δεύτερο κόμμα.

“Το εκλογικό αποτέλεσμα από ότι φαίνεται δεν το έχουν καταλάβει οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι μια ειρηνική επανάσταση” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρα τονίζοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα τιμήσει την εντολή που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο λαός και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να αποκτήσει ο τόπος μια κυβέρνηση που θα ακυρώνει το μνημόνιο της χρεωκοπίας.
“Θα επιδιώξουμε από αύριο κιόλας, πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς να έχουμε μια πρώτη επαφή. Και όταν και αν μας ζητηθεί να σχηματιστεί κυβέρνηση να μπορέσουμε να κάνουμε μια κυβέρνηση που θα ακυρώνει το μνημόνιο και όλα τα μέτρα.
“Τα κόμματα του μνημονίου αποτελούν πλέον μειοψηφία και απονομημοποιήθηκαν από την ελληνική ετυμηγορία. Θα πρέπει η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κ.Μέρκελ οφείλουν να κατανοήσουν ότι η πολιτική της λιτότητας και των μέτρων δεν περνάνε πλέον”, είπε.