Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Απορρίπτει κάθε συνεργασία το ΚΚΕ

«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑ» Παραμένουμε σταθεροί στο «όχι« που είχαμε πει στη συνεργασία και αυτή την άποψη δεν την διαμορφώσαμε με βάση τις προσδοκίες στην κάλπη, υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


«Μια κυβέρνηση οποιαδήποτε σύνθεση και αν έχει πρέπει ν αντιμετωπίσει ένα σύνολο προβλημάτων. Να διανειριστεί τα πάντα και όχι μόνο το επίδομα ανεργίας» είπε η κ. Παπαρήγα.
«Πρέπει να αντιμετωπίσει την καταγγελία του μνημονίου και την επιστροφή των κατακτήσεων που πάρθηκαν πριν το μνημόνιο. Τη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων. Προβλήματα εξωτερικής πολιτικής, π.χ. τις συνολικές δεσμεύσεις που απορρέουν από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη συμμαχία με τις ΗΠΑ».
Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ δεν πρέπει να κάνει μικρή υποχώρηση ή στροφή προκειμένου να συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σε μια οικομενική κυβέρνηση. Πρέπει να κάνει τούμπα, απαράδεκτους συμβιβασμούς για τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα στην πρώτη γραμμή της πάλης. Δεν μπορεί να εγκατελείψει αυτό το μετερίζι».
Παράλληλα, η γενική γραμμάτεας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες. Χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη παρακαταθήκη» το γεγονός ότι μόνο του το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε τη μάχη της προβολής της δικής του εναλλακτικής πρότασης, απέναντι σε ένα σύνολο φιλοευρωπαϊκών δυνάμενων.