Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μετά το Πάσχα η… Κυριακή του Θωμά

Πέρασε λοιπόν και το φετινό Πάσχα των ορθόδοξων Ελλήνων. Ποδοσφαιρικά, οι ομάδες τις Superleague την Τετάρτη δοκιμάζονται για την προτελευταία αγωνιστική και την Κυριακή που έρχεται, κλείνουν τη σεζόν, για την κανονική περίοδο. Το μοναδικό ενδιαφέρον απέμεινε για να μας πληροφορήσει ποιοι θα ακολουθήσουν τη Δόξα Δράμας στην footballleague.

Ο Ολυμπιακός ήδη επιδεικνύει τις δάφνες του, κομπάζοντας κιόλας, μέσω των φιλικών του εφημερίδων, καταστρώνοντας ήδη τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν.
Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, οι τρεις, αναμένουν τα play-off για να συνεχίσουν αγωνιστικά τη χρονιά, και να μάθουμε αυτόν που θα μας εκπροσωπήσει στα προκριματικά του Champions League.
Στις 28 Απριλίου θα γνωρίσουμε, επίσης, ποιος θα κατακτήσει και το φετινό Κύπελλο Ελλάδας. Ατρόμητος και Ολυμπιακός, σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί και, για 2η συνεχόμενη φορά το ίδιο, αουτσάιντερ.
Κάπως έτσι θα κλείσει και η φετινή χρονιά. Με αιτιολογίες νίκης, δικαιολογίες αποτυχίας, υπαρκτά, ή όχι, σενάρια «συνομωσίας», τις γνωστές «εικασίες» και «υποψίες» για παιχνίδια, διαιτητές, παράγοντες και θεσμικά όργανα τα γνωστά και, δυστυχώς, συνηθισμένα επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Σαν να μην πέρασε …ένας χρόνος! Σαν να μην μεσολάβησε καν το περασμένο «αποκαλυπτικό» καλοκαίρι!
Η ποδοσφαιρική νοοτροπία δεν αλλάζει και τη ρουτίνα θα ταράξουν οι όποιες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το ευρωπαϊκό μέλλον και την οικονομική ή όχι επιβίωση των 3 μεγάλων ΠΑΕ (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) αλλά και όλων των υπόλοιπων.
Ελληνικό πρωτάθλημα! Χαμηλές πτήσεις, μηδαμινές προσδοκίες!