Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο Ολάντ έκλεισε την πόρτα στην Τουρκία

Η παραδοσιακή και συνεπής στάση της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας, που επί σειρά ετών ορθώνει τείχος… προστασίας, μπλοκάροντας ουσιαστικά κάθε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στην περίπτωση που ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ επικρατήσει του Νικολά Σαρκοζί, και είναι ο επόμενος ένοικος του Ελιζέ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 2», ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που επικρατήσει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στην πολιτική της Γαλλίας απέναντι στις τουρκικές επιδιώξεις για ένταξη στην Ε.Ε.
«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει σημαντικά κάτι, ώστε να προκύψουν οι προϋποθέσεις αυτές μέσα στην επόμενη πενταετία», σχολίασε με έμφαση ο Φρανσουά Ολάντ.
Η χρονική αναφορά σε πενταετία βέβαια, δεν είναι τυχαία από την πλευρά του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, καθώς αφορά τη θητεία του επόμενου Γάλλου Προέδρου, ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές. Που προσδοκά φυσικά να είναι… ο ίδιος.