Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η Ν.Δ., όπως έχει πολλές φορές τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα επανασυστήσει το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, καθώς το εκλαμβάνει ως εργαλείο Ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την καταστροφική του πορεία για την Ελλάδα με την κατάργηση ενός από τους ελάχιστους αποκεντρωμένους θεσμούς της Πατρίδας μας. Αρχικά, το 2009 και στο πλαίσιο των γνωστών «παπανδρεϊκών» μεταρρυθμίσεων, κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και υποβάθμισε τις λειτουργίες του σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας. Τότε μας είπαν ότι έχουν σχέδιο και ότι δε θα θιγεί το στοιχείο της αποκεντρωμένης λειτουργίας.
Το 2010 προχώρησε στο εφεύρημα της Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης. Και μας είπαν ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η Γενική Γραμματεία και θα συμβάλει στην υποβοήθηση της Επιχειρηματικότητας. Πάλι είχαν σχέδιο. Η αλήθεια ήταν ότι σε καιρούς κρίσης και ανάγκης αξιοποίησης όλων των μέσων για Ανάπτυξη αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων τελμάτωσαν έναν δυναμικό φορέα και οδήγησαν 190 υψηλού επιπέδου στελέχη του στη μισθοδοτούμενη αεργία.
Η χθεσινή απόφαση του κ. Χρυσοχοίδη αποδεικνύει ποιο ήταν το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Όντως είχαν σχέδιο: να αποψιλώσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από κάθε θεσμό που θα μπορούσε να συμβάλει στην Ανάπτυξη της περιοχής μας.
Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως πρόσφατα αναλύθηκε σε ειδική Συνέντευξη Τύπου, το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης έχει, εκτός από έργο, λόγο και –το κυριότερο- ρόλο. Θα αναδειχθεί σαν την αποκεντρωμένη εκείνη δομή που θα ασκεί για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης όλες τις αρμοδιότητες των παραγωγικών υπουργείων. Μόνο με το τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να πατάξουμε τη διαφθορά και να υποβοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα που σήμερα συνθλίβεται στις κεντρικές υπηρεσίες των Αθηνών.
Η Ν.Δ., όπως έχει πολλές φορές τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα επανασυστήσει το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, καθώς το εκλαμβάνει ως εργαλείο Ανάπτυξης.