Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Διάσπαρτες χωματερές παντού.

Ο δήμος Βόλβης σε δράση
Κάθε είδους χωματερές μπορεί να συναντήσει κανείς ταξιδεύοντας στην ελληνική ύπαιθρο. Ρεματιές και κοινόχρηστοι χώροι γίνονται συχνά αποδέκτες όλων των ειδών σκουπιδιών.
 Από έπιπλα , μπάζα, τρόφιμα της αγροτικής παραγωγής μέχρι και ψοφίμια κάθε είδους. Όλα αυτά αργά η γρήγορα θα καταλήξουν σε ποτάμια , λίμνες και στις θάλασσες. Ταυτόχρονα, πέρα από το αποκρουστικό θέαμα που αντικρίζει κανείς, δημιουργούνται εστίες μόλυνσης, αλλά και πολλές φορές αιτία για πυρκαγιά. Αν και η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει προσπάθεια καθαρισμού των χώρων εν τούτης το πρόβλημα υπάρχει.

 Οι συχνές συστάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση για αποφυγή ρήψης σκουπιδιών σε μη ελεγχόμενη χωματερή δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Πριν λίγες ημέρες ο δήμος Βόλβης πραγματοποίησε καθαρισμό σκουπιδιών στα ρέματα του δημοτικού Διαμερίσματος Νυμφόπετρας. Σε επιτόπια έρευνα μας διαπιστώσαμε ότι λίγα μέτρα πιο πάνω από καθαρισμένο ρέμα υπήρχαν διάσπαρτες μικρές χωματερές. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και χρειάζεται επειγόντως ριζική λύση. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί μόνο όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια που είναι ογκώδη.
Έτσι μόνο μπορεί να περιοριστεί και να εξαφανιστεί το πρόβλημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι χωματερές θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ρεύμα κοντά στην Νυμφόπετρα όπου καθαριστικέ και λίγα μέτρα πιο πέρα μικρές χωματερές σε ενεργοποίηση..