Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σούπερ Λιγκ : Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ

Με το δεξί ξεκίνησε τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο γήπεδο της Τούμπας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 6ο λεπτό ο Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Σωτήρια η επέμβαση του Φωτάκη που έδιωξε πάνω στη γραμμή πλασέ του Μαρσελίνιο στο 94΄.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση αφού κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό με τέρμα του συνήθη ύποπτου, Βιεϊρίνια. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, απέφυγε όμορφα τον Ντάνι και σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιάνι ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Η αντίδραση της Ξάνθης ήταν άμεση και στο επόμενο λεπτό (7΄) ο Σουάνης γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Μαρσελίνιο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κρέσιτς που ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε και έδιωξε. Στο 17΄ η Ξάνθη έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Σουάνης βρήκε στην περιοχή τον Καζάκη, ο τελευταίος έπιασε το σουτ, αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη μετά το γκολ του ΠΑΟΚ και έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της στο 36΄ όταν ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κρέσιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν στο 55΄ ο Ετο βρήκε τον αμαρκάριστο Γεωργιάδη στη μικρή περιοχή, ο τελευταίος σούταρε στην κίνηση αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βιβιάνι. Στο 82ο λεπτό και μετά από πάσα του Αθανασιάδη, ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε τον Αθανασιάδη σε οριακή θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις ο Μαρσελίνιο έκανε πολύ καλό πλασέ, μετά από κόρνερ της ακριτικής ομάδας, για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Φωτάκης, που διατήρησε έτσι το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Ετο, Αρίας, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια - Βάλλας, Βασιλακάκης, Ντάνι
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι) Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87΄ Τσουκαλάς), Γεωργιαδης (83΄ Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86΄ Μάνταλος), Σουάνης (57΄ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68΄ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.