Για την συγχώνευση των τραπεζών δήλωσε:
«Οι τράπεζες, παρά τα 100 δις € εγγυήσεις που έχουν λάβει, σε καμία περίπτωση δεν στήριξαν μέχρι σήμερα την πραγματική οικονομία. Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος που ξεκινά και «επίσημα» με τη συμφωνία δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών της Alpha Bank και της Eurobank πρέπει να προσανατολιστεί αφενός στην τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και αφετέρου στην ουσιαστική διευκόλυνση των ελληνικών νοικοκυριών.
Κάθε συγχώνευση πρέπει να πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον απόλυτης διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, με σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις και τους εσωτερικούς κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Στόχος αυτών των κινήσεων οφείλει να είναι η επιχειρησιακή ανάπτυξη και προοπτική, όχι μόνο η μείωση του εργασιακού κόστους και η συρρίκνωση της απασχόλησης.
Η πραγματική αναβάθμιση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού πυλώνα υπό δημόσιο έλεγχο, που να εγγυάται την υλοποίηση των αναπτυξιακών και κοινωνικών σκοπών του κράτους. Άλλωστε αυτό επιτάσσουν και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες, εκτός και αν κάποιοι θεωρούν το Κατάρ ικανότερο από την Ελληνική Πολιτεία.
Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με του κοινωνικούς φορείς είπε:
«Η σημερινή συνάντηση των “ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ” με τον Πρωθυπουργό, ήταν ακόμη ένα φιάσκο του περιβόητου δήθεν κοινωνικού διαλόγου, μιας και πραγματοποιήθηκε στην λογική του να βγεί η κυβέρνηση από την υποχρέωση, τηρώντας το “έθιμο” στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Με απλά λόγια και επί της ουσίας γι΄ αυτά που μας απάντησε ο Πρωθυπουργός, ταιριάζουν δυο παροιμίες του θυμόσοφου ελληνικού λαού: “Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ” και “ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ”.
Μόνη λύση για τα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που μας οδήγησαν, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες για νωπή λαϊκή εντολή».