Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Έφυγαν άπραγοι οι κακοποιοί

Στόχος ληστών έγινε για άλλη μία φορά το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Πόντου, στην Καλαμαριά, όπου εξοφλούνται λογαριασμοί, με τους δράστες να φεύγουν άπραγοι.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες και κρατώντας οι τρεις όπλα και ο ένας αυτόματο τυφέκιο, εισέβαλαν στο κατάστημα και απειλώντας τους υπαλλήλους ζήτησαν τα χρήματα των ταμείων. Η πόρτα των γκισέ ωστόσο και η είσοδος στο χρηματοκιβώτιο ήταν κλειδωμένες και η απροθυμία ενός ταμία να τις ανοίξει εκνεύρισε τους δράστες, που πυροβόλησαν τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Όση ώρα βρισκόταν στο υποκατάστημα, οι κακοποιοί με φορητό ασύρματο που είχαν μαζί τους παρακολουθούσαν την αστυνομία και αντιλήφθηκαν ότι έφτανε στο σημείο περιπολικό. Έτσι εγκατέλειψαν το χώρο και τράπηκαν σε φυγή με δύο μοτοσικλέτες, χωρίς να πάρουν τίποτε. Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι το βράδυ. Κοντά στο υποκατάστημα βρέθηκε μόνον ο ασύρματός τους.
Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα διαπράχθηκε ληστεία και στις 29 Ιουνίου 2007 από δύο Έλληνες, 40 ετών, που αφαίρεσαν 55.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μία μοτοσικλέτα. Μία εβδομάδα αργότερα είχαν συλληφθεί από την αστυνομία. Η επόμενη ληστεία στη ΔΕΗ της Πόντου έγινε στις 9 Αυγούστου του 2010. Δύο δράστες είχαν επιτεθεί σε υπάλληλο χρηματαποστολής, που είχε παραλάβει 100.000 από τους ταμίες, προκειμένου να τα μεταφέρει στην τράπεζα, και άρπαξαν τα χρήματα. Οι δράστες, που είχαν φύγει με μηχανή, δεν εντοπίστηκαν.
Εξάλλου θύμα ληστείας από δύο αγνώστους κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 42χρονος υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία του δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους τον πλησίασαν και, αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν το τσαντάκι του, που είχε τοποθετήσει κάτω από το κάθισμα του δίκυκλού του, το οποίο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, περιείχε 11.000 ευρώ. Όπως κατέθεσε ο 42χρονος, οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, προτού εξαφανιστούν. Ο καταγγέλλων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.