Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ζητάνε πίσω τα λεφτά για το πλαστό πτυχίο του πρώην γενικού

Tο ελληνικό Δημόσιο ζητάει πίσω τα λεφτά του από τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΒ προσκομίζοντας πλαστό τίτλο σπουδών από πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ.

Οπως έκανε γνωστό χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μέσω της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΒ το Δημόσιο θα διεκδικήσει τόσο την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών όσο και την αποκατάσταση της δυσφήμησης που προκλήθηκε στην εταιρεία. Επίσης γνωστοποίησε πως ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Είχε προηγηθεί προχθές η άσκηση κακουργηματικής δίωξης από τις εισαγγελικές αρχές για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας.
Η δίωξη αφορά τόσο τον κ. Χρονόπουλο όσο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΑΒ από το 2008 και μετά.
Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα του πλαστού μεταπτυχιακού τίτλου είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» στις 4 Αυγούστου.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε χθες πως από τις 30 Ιουλίου είχε δρομολογήσει με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για αλλαγή των μελών του ΔΣ της ΕΑΒ.
Στις 6 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΑΒ ΑΕ Κυριάκο Λινάκη ζητώντας να κινηθεί αρμοδίως και αναλόγως μετά την εμπιστευτική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Ειδικότερα, όσον αφορά τη νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής και της συναφθείσας σύμβασης για την πλήρωση θέσης διευθυντικού στελέχους της εταιρείας, καθώς και των αποδοχών που καταβλήθηκαν σε αυτό.
Ζητήθηκε η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της εταιρείας λόγω μη κατοχής από τον κ. Χρονόπουλο των τυπικών προσόντων.
Στις 12 του μήνα το υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε από τον κ. Λινάκη πως το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε:
  • Την παύση του κ. Χρονόπουλου από τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Την άμεση διερεύνηση και τον προσδιορισμό των χρηματικών ποσών που του καταβλήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του.
  • Την προετοιμασία της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΒ ώστε να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού όσο και την αποκατάσταση της δυσφήμησης που προκλήθηκε στην εταιρεία από τα συγκεκριμένα γεγονότα.


Ethnos.gr