Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πορείες, μπλόκα και 48ωρη απεργία κόντρα στη διαθεσιμότητα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΗΔΗ 800 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Αποχώρησαν πριν από λίγο από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι περίπου 200 διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού είχαν αποκλείσει εντός του κτιρίου επί μισή ώρα τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Η πορεία των διαδηλωτών κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά, ενώ, δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Φιλελλήνων.

Νωρίτερα, διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ κατόρθωσαν να εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής, περνώντας πάνω από προστατευτικά κιγκλιδώματα που περικλείουν τον χώρο κατά την διάρκεια της πορείας τους προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν την πορεία τους από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Παράλληλα, σε 48ωρη απεργία αύριο και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ- ΟΤΑ μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.
"Εθνος"