Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ


ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ενοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Πόρτλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο ένοπλος, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε», δήλωσε ο στρατηγός Τζέιμς Ρόουντς. Επίσης ένα άτομο υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οπως αναφέρει το CNN, ένας άνδρας που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο προσπάθησε να βοηθήσει μία γυναίκα που είχε τραυματιστεί από τα πυρά του ενόπλου. «Είχε πυροβοληθεί στο στήθος και δεν μπορούσα να την μεταφέρω για βοήθεια», δήλωσε ο μάρτυρας που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο με τις κόρες του. Δεν ήταν κανείς γύρω. Δεν ανέπνεε», πρόσθεσε.
Αυτόπτες δήλωσαν ότι ένας μασκοφόρος με όπλο κατευθύνθηκε στο χώρο που βρίσκονταν καταστήματα φαγητού στο διώροφο εμπορικό κέντρο, περίπου 11 μίλια νοτιοανατολικά του Πόρτλαντ.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Όρεγκον, ο άντρας ήταν οπλισμένος με ένα ημι-αυτόματο όπλο και φορούσε προστατευτικό γιλέκο.
Οι πελάτες του εμπορικού κέντρου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς τις εξόδους, κάποιοι κρύφτηκαν πίσω από πάγκους και ράφια με ρούχα, ενώ στο έδαφος κατέληξε και ο Άγιος Βασίλης που στόλιζε το κέντρο εν όψει Χριστουγέννων

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που κατέφθασαν στον τόπο της επίθεσης, περικύκλωσαν περιμετρικά την περιοχή και εκκένωσαν άμεσα το κτήριο.
"Εθνος"