Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Για τη δόση αποφασίζει το Eurogroup

Το τελικό πράσινο φως για την εκταμιευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να δοθεί σήμερα στο Eurogroup.
Στην Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την επαναγορά των ομολόγων, καθώς και για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Παρασκευή.

Η Ελλάδα ενδέχεται να επαναγοράσει ομόλογα που διακρατούν επενδυτές οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο κούρεμα του χρέους, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωζώνης.
Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε χθές αργά το βράδυ η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εξουσιοδοτώντας έτσι τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο Eurogroup σήμερα υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης. Σε έγγραφο που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ' όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους.
 Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική υπηρεσία του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, το έγγραφο του κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι επιπλέον 3,3 δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 στα 52.4 δισ. ευρώ.
ΑΜΠΕ