Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γνώρισαν τη λίμνη – Έμαθαν κανό-καγιάκ


Το καθεστώς προστασίας και τα αθλήματα αναψυχής στη λίμνη Βόλβης ήταν το επίκεντρο εκδήλωσης, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή του δήμου Βόλβης

Στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Βόλβης, που έχει ως στρατηγικό στόχο ο δήμος Βόλβης, εντάσσεται και η πολύπλευρη εκδήλωση Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ, η οποία έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί στην αποβάθρα των Λουτρών, με διπλό σκοπό: να ενημερωθεί για τον κανονισμό λειτουργίας και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται σχετικά με τη χρήση της λίμνης, αλλά και να γνωρίσει τη χρήση του κανό και του καγιάκ, αθλήματα που προσφέρονται ιδιαίτερα για εξάσκηση στα νερά της Βόλβης.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, άρχισε με την ομιλία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του υδάτινου οικοσυστήματος της Βόλβης και τις δυνατότητες αξιοποίησης της. Επισήμαινε μάλιστα πως «η ανάδειξη  της λίμνης Βόλβης, μπορεί να αποφέρει σημαντικά και πολύπλευρη οφέλη, καθώς θα «απλώσει» δίχτυ προστασίας γύρω της, θα προσφέρει πολύτιμη διέξοδο αναψυχής σε χιλιάδες κατοίκους κι επισκέπτες, ενώ είναι εφικτή και η οικονομική εκμετάλλευση «ήπιων» δραστηριοτήτων γύρω από τη Βόλβη».

Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος Βόλβης έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων ενημερωτικών ενεργειών ανάδειξης της λίμνης Βόλβης. Παράλληλα, διαμορφώνει έναν άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης και την λίμνη, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων: περιβαλλοντικές δράσεις (εκστρατείες καθαρισμού στις όχθες της τα δυο τελευταία χρόνια), εκπαιδευτικές δραστηριότητες (επίδειξη πυροσβεστικών αεροσκαφών σε μαθητές σχολείων), εκδηλώσεις αναψυχής (έφιππη παραλίμνια πορεία) κ.ά.