Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

“Προκάτ” δηλώσεις στην εφορία! Το υπουργείο θα συμπληρώνει τη φορολογική δήλωση μισθωτών και συνταξιούχων

- Το Taxisnet θα υπολογίζει έσοδα και κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
- Έλεγχος σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σε όσους πληρώνονται με μπλοκάκια
- Στο στόχαστρο όσοι έχουν δεύτερη δουλειά
- 400.000 “ύποπτοι” εντοπίστηκαν από την εφορία. Από την αρχή του χρόνου όλα αλλάζουν σε ό,τι αφορά στις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων.
Ουσιαστικά είτε μέσω της μισθοδοσίας του Δημοσίου, είτε μέσω των Ταμείων, αλλά και μέσω των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τις αμοιβές που παίρνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Έτσι στο taxisnet θα εμφανίζονται για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο προκατ δηλώσεις εισοδήματος.

Ακόμη και για όσους αμείβονται με μπλοκάκια, βάσει των στοιχείων από τις εταιρείες, το υπουργείο γνωρίζει τα εισοδήματα.
Ο στόχος είναι να πιαστούν στην τσιμπίδα όσοι έχουν κρυφά εισοδήματα που δεν δηλώνουν ή όσοι δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.
"Προκάτ" δηλώσεις για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με στόχο τα κρυφά εισοδήματα. Υπάρχουν ακόμη και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος που δεν δηλώνουν τη σύνταξη στο σύνολό της ή ένα μέρος από αυτή.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπολογίζονται σε 400.000 οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.
Τώρα με τις διασταυρώσεις ουσιαστικά θα είναι το κράτος αυτό που θα λέει στον πολίτη ποιο είναι το εισόδημά του, τέλος το ότι δηλώσεις είσαι...
Το υπουργείο υπολογίζει ότι φτάνουν τα 1,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο τα αδήλωτα εισοδήματα
Το μέτρο των προκάτ δηλώσεων μπήκε από φέτος σε λειτουργία πιλοτικά για κάποιους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου, ενώ από του χρόνου θα ισχύσει για όλους.

Newsit.gr