Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση Κικίλια για την “ταμπακιέρα”


REPORTER
Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ένα από τα “φρέσκα” πρόσωπα με τα οποία μπόλιασε ο Αντώνης Σαμαράς το δυναμικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, και ο “γιατρός”, άλλοτε διεθνής με την εθνική ομάδα μπάσκετ, φροντίζει να μην κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο Πρωθυπουργός.

Από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά λοιπόν, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον ενεργούς βουλευτές, καθώς καταθέτει συχνά και στοχευμένα ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, για θέματα τα οποία κυριαρχούν στην επικαιρότητα, και έχουν ευρύτερες χρονικές και ποιοτικές διαστάσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Α’ Αθηνών για τη λήψη μέτρων αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου “μετανάστευσης” μεγάλων ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό, μέσω της μεταφοράς της έδρας τους.
Η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια αφορά τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χατζηδάκη, αλλά και Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, και πέραν των μέτρων που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση, ζητά να πληροφορηθεί αν έχει υπολογιστεί η ζημιά του ελληνικού κράτους σε έμμεσους και άμεσους φόρους, από τη μεταφορά έδρας των εταιρειών, καθώς και ποιές κινήσεις θα γίνουν σε φορολογικό επίπεδο, ώστε να θωρακιστούν οι υπάρχουσες ελληνικές επιχειρήσεις, και να υπάρξουν νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.
Σημειώνουμε ότι τα “Υστερόγραφα” δημοσίευσαν αποκαλυπτικό θέμα του Γιώργου Δασκαλόπουλου αναφορικά με τις εταιρείες που φεύγουν, και εκείνες που μένουν στην Ελλάδα στη δεδομένη δύσκολη εθνική συγκυρία.