Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το “δεν ψηφίζω” του Κουβέλη


REPORTER
Την πλήρη αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τα μέτρα τα οποία ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα και αφορούν σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά, εξεδήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άσκησε σκληρή κριτική στην τρόικα, υποστηρίζοντας ότι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δανειστών προβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
Σχολίασε με νόημα ότι δεν αποτελεί διαρθρωτική αλλαγή η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, και ξεκαθάρισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα περί των εργασιακών.
“Το πακέτο των μέτρων πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το οποίο να σχετίζεται με την επιμήκυνση, και με την αντικειμενική δυνατότητα της Ελλάδας να αποσύρει κάποια από τα μέτρα αυτά, όταν οι συγκυρίες το επιτρέπουν”, δήλωσε με έμφαση ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.