Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το mea culpa της Χίλαρι για τη Λιβύη



 REPORTER
Ο επιρρεπής στις γκάφες Joe Biden άναψε τη φωτιά, και η Hillary Clinton σπεύδει για τη σβήσει.
Στην σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που προκαλεί σχόλιο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατά την τηλεμαχία του με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των ρεπουμπλικάνων παρενέβη η υπουργός εξωτερικών κατά την περιοδεία της στο Περού.

Ο  Joe Biden είχε αρνηθεί κάθε ευθύνη του Λευκού Οίκου για την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη στην Βεγγάζη, ισχυριζόμενος πως δεν είχε δεχθεί κανένα αίτημα από την πρεσβεία για αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Ο ισχυρισμός αυτός διαψεύσθηκε από τους ίδιους τους υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών, που βεβαίωσαν ότι σχετικό αίτημα είχε γίνει, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.
Χτες η πολιτική τους προϊστάμενος αναγκάστηκε να αναλάβει την αντικειμενική ευθύνη για το περιστατικό, δηλώνοντας πως λόγω θέσης είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του συνόλου των υπαλλήλων που υπάγονται στο υπουργείο της. Επιχείρησε ταυτόχρονα να απαλλάξει τον Obama και τον Biden από κάθε ευθύνη, βεβαιώνοντας πως εκείνοι δεν ενημερώνονται για τέτοιου είδους αιτήματα.
Με την προεδρική αναμέτρηση να επίκειται και το αποψινό ντιμπέιτ να κρίνει πολλά, η παρέμβαση της Hillary έχει προφανή στόχευση να προστατεύσει τους δημοκρατικούς υποψήφιους που βρίσκονται στο επίκεντρο της εκλογικής μάχης.