Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ Αποχή από τη διανομή πετρελαίου


Αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης μέχρι να συναντηθούν με τους πολιτικούς αρχηγούς συστήνουν στα μέλη τους τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου καυσίμων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Εκπρόσωποι των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό, χωρίς να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους. «Προβάλαμε τις ενστάσεις μας ότι ούτε το λαθρεμπόριο θα παταχθεί με την εξίσωση φόρου ούτε θα μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία και από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο και με την πολιτική αυτή θα κλείσουν επιχειρήσεις», ανέφερε στη «Μ» ο κ. Σπύρος Μελίδης, πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος». Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απάντησε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί το 2014. Οι μεταπωλητές ζήτησαν ακόμη να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων.
«Θα δούμε μια έξαρση στο εμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου, που έχει τιμή 55 λεπτά και θα διατίθεται σαν πετρέλαιο θέρμανσης», επισημαίνει ο κ. Μελίδης. «Τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων», αναφέρει ο ίδιος. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πάντως χθες στη Θεσσαλονίκη διαμορφώθηκε στο 1,37 ευρώ το λίτρο, αλλά οι παραγγελίες ήταν μηδενικές, γεγονός που αποδίδεται, εκτός από την αύξηση της τιμής, στην καλοκαιρία και στα αποθέματα που διατηρούν οι οικοδομές από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.