Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση από πλευράς τρόικας


REPORTER
Μετά τον Φώτη Κουβέλη, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του κατά της τρόικας, με αφορμή τη στάση που κρατούν οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δανειστών, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τις αλλαγές που ζητούν στα εργασιακά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ουσιαστικά θέμα πολιτικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, με αφορμή την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 Οκτωβρίου, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι ως εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
“Τα μέτρα πρέπει να συνοδεύονται από αντίβαρα άμεσης εφαρμογής” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε ότι το πακέτο των μέτρων που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να είναι το τελευταίο, εκτιμώντας ότι τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα από την καθυστέρηση να κλείσει η εκκρεμότητα με την ελληνική κρίση.
Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές κατά της τρόικας, υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ήταν σκόπιμη, προκειμένου να μην έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.