Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, Α’ Θεσσαλονίκης, χαιρέτισαν την Εναρκτήρια Ημερίδα του Έργου «Προσβασιμότητα για Όλους» που οργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου στη Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Παράρτημα Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ατόμων με Αναπηρία στη Βουλγαρία – Παράρτημα Χάσκοβο έχει αναλάβει την υλοποίηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013 του έργου «Προσβασιμότητα για όλους – Accessibility for All» (A.4.All), το οποίο εντάσσεται στην Περιοχή Παρέμβασης: 1.3 Συνεργασία και Δικτύωση για την Υγεία. Στόχος του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, είναι η προώθηση της «Προσβασιμότητας» στο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στις περιφερειακές αρχές.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δήλωσαν ότι «είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα, ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία τα άτομα με αναπηρία και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας υφίστανται ουσιαστικούς περιορισμούς στα δικαιώματά τους. Σημαντικότερο όμως είναι από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων να προκύπτουν και άμεσα, εφαρμόσιμα στην πράξη αποτελέσματα, που να βελτιώνουν την καθημερινότητα και την υγεία των ΑμεΑ, και να μην παραμένουν αυτά “ασκήσεις επί χάρτου”».