Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ


Έκλεψαν τσάντα από μηχάνημα ελέγχου στα δικαστήρια

Τσάντα ασκούμενης δικηγόρου από το μηχάνημα ελέγχου των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης έκλεψαν άγνωστοι χθες το πρωί, όπως κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία.
Η νεαρή εισήλθε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο και, όπως συμβαίνει με όλους, τοποθέτησε την τσάντα της στο ειδικό μηχάνημα των ακτίνων Χ που βρίσκεται στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και το οποίο χειρίζονται αστυνομικοί.
Όπως είπε, αφού πέρασε στη συνέχεια τη μαγνητική πύλη, περίμενε να παραλάβει την τσάντα της, η οποία όμως δεν βγήκε ποτέ από το μηχάνημα.Η ασκούμενη δικηγόρος κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στον εισαγγελέα υπηρεσίας, τονίζοντας πως την ώρα της κλοπής στο μηχάνημα ήταν παρόντες τέσσερις αστυνομικοί που υπέβαλλαν σε έλεγχο τους εισερχόμενους. Στη συνέχεια κατέθεσε καταγγελία και στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα πλατείας Δημοκρατίας.

ΕΛΑΣ Εξώδικο των συνδικαλιστών στον αρχηγό 
Εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛΑΣ έστειλαν οι συνδικαλιστές, διαμαρτυρόμενοι για την πειθαρχική δίωξη του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δημήτρη Φώτη, επειδή στις κινητοποιήσεις του κλάδου παρίστανε τον κρεμασμένο στη συμβολική αγχόνη που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.
Οι συνδικαλιστές μιλούν για προσπάθεια φίμωσης των συνδικαλιστών. «Η απαράδεκτη αυτή νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη ενέργεια προσβάλλει όλους εμάς και πρωτίστως το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ειρηνικά όντες εκτός υπηρεσίας και ασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα για κάθε έλληνα πολίτη». Τονίζουν πως η επίκληση της «προσβολής της δημόσιας αιδούς» δεν ευσταθεί, αφού η εικονική αγχόνη συμβολίζει το μαρτύριο που περνούν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας λόγω της κρίσης.
 

ΑΣΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ Άσκηση στο πεδίο βολής την επόμενη εβδομάδα
Βολές πυροβολικού θα εκτελούνται στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη Λαγκαδά την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.
Οι ασκήσεις βολών θα γίνουν την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 11 μ.μ. και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων Ασκού, Βαϊοχωρίου, Περιστερώνα, Στίβου, Προφήτη, Μικροκώμης, Αρετής, Κρυονερίου, Αυγής Σοχού, Πολυδενδρίου. Στην περιοχή αυτή απαγορεύεται κατά το διάστημα των βολών η κίνηση και παραμονή ανθρώπων και ζώων, προς αποφυγή ατυχημάτων. «Σε περίπτωση ανεύρεσης, μετά τη βολή, βλημάτων μη διαρραγέντων ή θραυσμάτων, απαγορεύεται να τα αγγίζετε, περιεργάζεστε ή περισυλλέγετε γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Οφείλετε, σε κάθε περίπτωση, να ενημερώνετε αμέσως την πλησιέστερη στρατιωτική ή αστυνομική αρχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΟΑΣΘ Μέτρα για λαθρεπιβάτες
Σε επιπλέον πέντε γραμμές του ΟΑΣΘ η επιβίβαση από τη Δευτέρα θα γίνεται υποχρεωτικά από την μπροστινή πόρτα του οδηγού, ενώ από τις υπόλοιπες θα γίνεται μόνο αποβίβαση σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Πρόκειται για τις γραμμές «22. Άνω Πόλη», «59. Γυμνάσιο Πεύκων», «68. Θεσσαλονίκη - Μουσείο Βαλκανικών Αγώνων», «82. Καλλιθέα - Θεσσαλονίκη» και «89. Ακροπόταμος - Θεσσαλονίκη». Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης.
"Μακεδονία"