Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πολώνει το κλίμα ενόψει… εκλογών


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ενώ στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε να περάσει το προφίλ της μετριοπάθειας, ώστε να αναδειχθεί σε «ήρεμη δύναμη», που δυνητικά θα μπορούσε να απευθυνθεί εκλογικά στο σύνολο, σχεδόν, της κοινωνίας, οι μέρες που ακολούθησαν διακρίθηκαν από τη σταδιακή… όξυνση των τόνων, από την πλευρά του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Η «πολωτική» διάθεση που διαπιστώθηκε από την πλευρά Καρατζαφέρη, είχε ως βασικούς αποδέκτες τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς προς τα εκεί «υψώθηκαν οι τόνοι». Μια στρατηγική που εξηγείται πλήρως από το γεγονός ότι η πολιτική εκτίμηση που επικρατεί στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι πως οι εκλογές μοιάζουν… διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή.
Ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης άλλωστε, πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να επιλέξει τη λύση της πρόωρης κάλπης, από τη στιγμή που θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αναμένεται πολωτική σύγκρουση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι επιτελείς του Γιώργου Καρατζαφέρη εκτιμούν ότι με τη στρατηγική αυτή θα «μπετονάρουν» τους ψηφοφόρους τους.