Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Θυσιάζει και τη Δαμανάκη;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Είναι αλήθεια ότι ανεξαρτήτως του… βαθμού συνεννόησης που υπήρχε ανάμεσα στη Μαρία Δαμανάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα η Ελληνίδα Επίτροπος στις Βρυξέλλες, περί κινδύνου εξοβελισμού της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, είχαν καταλυτικό αντίκτυπο στην πολιτική καθημερινότητα.
Ενόψει λοιπόν του «νέου ξεκινήματος» που θα σηματοδοτήσει για την Κυβέρνηση ο ανασχηματισμός τον οποίο επεξεργάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν λείπουν από το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό επιτελείο οι φωνές που λένε ότι η Μαρία Δαμανάκη δεν έχει πλέον τις «πολιτικές αντοχές» να είναι η «φωνή της Ελλάδας» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αλλαγή του Επιτρόπου μιας χώρας… εν πτήση της θητείας του βέβαια, κάθε άλλο παρά συνηθίζεται, και αναμένεται να εγείρει ζητήματα στις Βρυξέλλες. Στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού ωστόσο θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα παρθεί η απόφαση για μια τέτοια σημαντική αλλαγή… όλα γίνονται.
Χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η διαδοχή της Μαρίας Δαμανάκη θα ανοίξει νέο γύρο αντιπαραθέσεων, μιας και το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο, για την ακριβοθώρητη θέση στις Βρυξέλλες.