Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Στο έλεος της νεροποντής

Σοβαρά ποβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν από χθες το πρωί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι κάτοικοι σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου χωράφια πλημμύρισαν και δρόμοι αποκόπηκαν από την κυκλοφορία. Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στους οικισμούς του Πεντάλοφου και της Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ένας οδηγός χθες το πρωί εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν προσπάθησε να διασχίσει ρέμα που είχε υπερχειλίσει σε αγροτική περιοχή της Φιλαδέλφειας και το όχημα παρασύρθηκε. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους και απεγκλώβισαν τον οδηγό.
Λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, από χθες έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δημοτικούς δρόμους της Σίνδου και του Πενταλόφου (Σίνδος - Βιολογικός Καθαρισμός, Πεντάλοφος - Βουστάσια, Πεντάλοφος - Φιλαδέλφεια). Επίσης, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από χθες στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ασσήρου και από την Τετάρτη στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ηρακλείου. Η κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.
Στο Κιλκίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις του Γαλλικού ποταμού επί των επαρχιακών οδών Ακροποταμιάς - Λαοδικηνού, Αργυρούπολης - Σεβαστού, Τερπύλου - Μεταξοχωρίου και από το δημοτικό διαμέρισμα Γαλλικού προς το δημοτικό διαμέρισμα Μανδρών.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου καταγράφονται στον νομό Έβρου. Από το βράδυ της Τετάρτης αγνοείται 49χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στις Φέρρες και ο οποίος βρισκόταν με τη βάρκα του στις εκβολές του ποταμού Έβρου. Οικείοι του ενημέρωσαν την αστυνομία όταν δεν κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του, αλλά βρέθηκε μόνο η βάρκα.
Στο χωριό Ελιά Έβρου πλημμύρισαν 30 σπίτια και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για απάντληση υδάτων, αλλά και για τον απεγκλωβισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας που δεν μπορούσε να βγει έξω από το σπίτι της, ενώ στο χωριό Αβδέλλα πλημμύρισαν δύο σπίτια. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, όπου κατά περιπτώσεις τα νερά έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα στον άξονα Ελληνοχώρι - Μεταξάδες. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ διακόπηκαν στα τμήματα Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.
Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφεται απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το τμήμα πολιτικής προστασίας περιφερειακής ενότητας Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση με συστάσεις για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων του Έβρου και του Ερυθροπόταμου. Οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους να μην πλησιάζουν τους ποταμούς και τα αναχώματα αυτών, καθώς χαρακτηρίζονται επικίνδυνες περιοχές.