Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Πρακτορείο μοντέλων αξίας 2,7 εκατ. ευρώ

Κέρδη-μαμούθ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται ότι αποκόμισε 51χρονος από τη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενος ανήλικα και ενήλικα κορίτσια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Φέρεται ότι έστησε πρακτορείο… μοντέλων, το οποίο όμως λειτουργούσε ως στούντιο γυρισμάτων πορνογραφικών ταινιών, το περιεχόμενο των οποίων κατηγορείται ότι προωθούσε στο διαδίκτυο έναντι αμοιβής.
Ο 51χρονος αναζητούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή, καθώς δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί. Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε να επισκεφτεί τη μητέρα του. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ουσιαστικά τον περσινό Οκτώβριο, όταν είχε σχηματιστεί δικογραφία έπειτα από καταγγελίες δύο ανήλικων κοριτσιών και τεσσάρων ενηλίκων, ότι εικόνες με γυμνές φωτογραφίσεις τους και βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο και με τις ανήλικες είχε πουληθεί από τον ίδιο στο διαδίκτυο και σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του εξωτερικού.
Τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και σύμφωνα με τα στοιχεία ο 51χρονος κατηγορήθηκε πως έπειθε ανήλικες ηλικίες 15 και 17 χρόνων και ενήλικες νεαρές ότι είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων. Μάλιστα φέρεται πως για να τις προσεγγίσει είχε δημιουργήσει ψεύτικη σελίδα στο facebook, εμφανίζοντας το προφίλ μίας γυναίκας που ανέφερε ότι ήταν γραμματέας του πρακτορείου μοντέλων. Στη συνέχεια κατηγορείται ότι υποσχόταν πως θα ανέλθουν επαγγελματικά ως μοντέλα και ο ίδιος θα φρόντιζε για την καριέρα τους. Μάλιστα, φέρεται ότι τις έδινε μέχρι και… συμβόλαια που δήθεν αφορούσαν μεγάλες εταιρείες, τα οποία οι νεαρές υπέγραφαν νομίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα ως μοντέλα.
Στη συνέχεια φέρεται ότι τις φωτογράφιζε σε στούντιο που είχε στήσει στους Αμπελόκηπους, αρχικά λέγοντας ότι προωθούν ρούχα συγκεκριμένης εταιρείας, στη συνέχεια εσώρουχα και στο τέλος φωτογραφίζονταν γυμνές. Ακόμη κατηγορείται ότι τις έπειθε να συμμετέχουν σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, το περιεχόμενο των οποίων φέρεται ότι πουλούσε σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Τον περσινό Οκτώβριο είχε γίνει έφοδος στα στούντιο των Αμπελοκήπων και είχαν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

ΤΑ 2,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, “από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά τη δεκαετία 2003-2013 απέκτησε από την παραγωγή - δημοσίευση πορνογραφικού υλικού και διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 2.700.000 ευρώ”. Σημειώνεται στην ανακοίνωση πως το πορνογραφικό υλικό ο 51χρονος κατηγορείται ότι διοχέτευε σε ηλεκτρονικό πορνογραφικό περιοδικό έναντι αντιτίμου.
Χθες ο κατηγορούμενος απολογήθηκε στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία που σχηματίστηκε δεν περιλαμβάνει άρσεις απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών του 51χρονου για να επιβεβαιωθούν τα ποσά που ανακοίνωσε η αστυνομία. Ακόμη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι χθες που απολογήθηκε δεν είχαν διαβιβαστεί στις ανακριτικές αρχές τα αποτελέσματα από τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών του, που περιλαμβάνουν το αποδεικτικό υλικό της παιδικής πορνογραφίας. Ο έλεγχος ανατέθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί λένε πως από το υλικό αυτό ενδεχομένως να αποκαλυφτούν και άλλες περιπτώσεις εκτός όσων καταγγέλθηκαν, δεδομένου ότι γίνεται λόγος για διακίνηση ποσών σε βάθος μίας δεκαετίας.