Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ «Επιχείρηση Κασσανδρεία» με 14 συλλήψεις

Καταστηματάρχες που αποσφράγισαν τα νυχτερινά κέντρα τους, λειτουργώντας τα κανονικά παρά το λουκέτο που είχαν βάλει οι δημοτικές υπηρεσίες, εντόπισαν αστυνομικοί στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής, στη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η νύχτα στη Χαλκιδική εξακολουθεί να κινείται στους δικούς της ρυθμούς, παρά τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες για διάφορες παραβάσεις, και εκπρόσωποι επιχειρήσεων της διασκέδασης συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τους ελέγχους.
Η αστυνομία στη δεύτερη ημέρα της «επιχείρησης Κασσανδρεία», όπως ανακοινώθηκε χθες, συνέλαβε δεκατέσσερα άτομα, ενώ βεβαίωσε δεκατέσσερις παραβάσεις σε καταστήματα της τουριστικής περιοχής της Χαλκιδικής. Μεταξύ των συλλήψεων όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τρεις αφορούν την «παραβίαση σφράγισης του καταστήματος», ενώ ακόμη δύο ιδιοκτήτες συνελήφθησαν, επειδή λειτουργούσαν τα καταστήματά τους χωρίς άδεια. Τα μαγαζιά που αποσφραγίστηκαν με τη γνωστή μέθοδο παραβίασης των μολυβδοσφραγίδων από τους ιδιοκτήτες ήταν ένα καφέ μπαρ στην Καλλιθέα, που είχε μάλιστα και ζωντανή μουσική, ένα beach bar στα Καλύβια, το οποίο μάλιστα λειτούργησε για πρώτη μέρα χθες παρ' ότι σφραγίστηκε πέρσι και μία... πιτσαρία στην περιοχή της Καλλικράτειας. Η λειτουργία τους είχε σταματήσει έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, ενώ οι πελάτες έφυγαν μόνοι τους, όπως είπαν αστυνομικοί.

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ
«Τα λουκέτα δεν επηρεάζουν κανέναν, ειδικά όταν είναι από τις δημοτικές αρχές», σχολίαζαν παράγοντες της Κασσανδρείας, επισημαίνοντας πως το σύνηθες είναι να παραβιάζονται οι «σφραγίσεις» καταστημάτων από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι γνωρίζουν πως θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, γι’ αυτό και ορίζουν «υπευθύνους» οι οποίοι συλλαμβάνονται. Ενδεικτικό είναι πως και το νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα στο οποίο το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο, αλλά ο ιδιοκτήτης του το έσπασε, για να λειτουργήσει με το πρόγραμμα του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου, ήταν ήδη σφραγισμένο από τις δημοτικές υπηρεσίες, επειδή δεν είχε άδεια λειτουργίας. Μάλιστα η σύλληψη της κόρης του ιδιοκτήτη έγινε και γι’ αυτό το λόγο από την αστυνομία, όμως το δικαστήριο, στο οποίο οδηγήθηκε και καταδικάστηκε για την αποσφράγιση, έκρινε ότι για το θέμα της αδείας είχε ποινική ευθύνη μόνον ο ιδιοκτήτης. Όταν το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε τον έλεγχο και βρήκε ότι δεν κόπηκαν αποδείξεις παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του γνωστού κέντρου, καθώς είχε σφραγιστεί από πέρυσι.
«Πολλά είναι τα νυχτερινά κέντρα που έχουν σφραγιστεί, έχουν ανασταλεί οι διοικητικές αποφάσεις, αποσφραγίζονται αυθαίρετα και λειτουργούν», σχολίαζαν αστυνομικοί της περιοχής, οι οποίοι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν ελέγχους και προχωρούν σε αυτόφωρες συλλήψεις, όχι όμως των ιδιοκτητών αλλά των εμφανιζόμενων «υπευθύνων». Χθες τα ξημερώματα πάντως στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της νύχτας, τα περισσότερα επώνυμα νυχτερινά κέντρα ήταν κλειστά, ειδικά μετά τους ελέγχους που άρχισε η αστυνομία.