Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ηλεκτρονική διασύνδεση IKA, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ από 15 Οκτωβρίου



Προαιρετικά από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου 2013, οι εργοδότες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον ΟΑΕΔ σειρά από έγγραφα, όπως οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης και καταγγελίας των συμβάσεων και η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων.

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ρυθμίζει τους όρους και της προϋποθέσεις της ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ στο πληροφοριακό σύστημα τού υπουργείου Εργασίας, στο οποίο διασυνδέονται στο εξής οι υπηρεσίες τού ΣΕΠΕ, τού ΟΑΕΔ και τού ΙΚΑ.

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται τα εξής έντυπα: (α) Ε3. Αναγγελία πρόσληψης. (β) Ε4. Πίνακας προσωπικού. (γ) Ε5. Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού. (δ) Ε6. Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου. (ε) Ε7. Βεβαίωση-Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. (στ) Ε8. Αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης. (ζ) Ε9. Αίτηση για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης.
 "Μακεδονία"