Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Μετά τις πατάτες, και βερίκοκα χωρίς μεσάζοντες...

Μικρό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών της Κατερίνης για την προμήθεια ντόπιων βερίκοκων σε χαμηλή τιμή, χωρίς μεσάζοντες, σε αντίθεση με τις παραγγελίες που δίνονταν για φθηνές πατάτες.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας διοργάνωσε για άλλη μία φορά την αγορά προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Τα βερίκοκα Κάτω Αγιάννη Πιερίας θα διατεθούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην τιμή του 0,50 ευρώ το κιλό (στην αγορά η τιμή φτάνει τα 2 ευρώ) στο χώρο του πάρκιγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμιγκ. Οι 650 παραγγελίες που έγιναν μέχρι χθες το πρωί δεν θεωρούνται αρκετές από τους διοργανωτές, που απηύθυναν νέα πρόσκληση στους πολίτες, επικρίνοντας την προτίμηση εισαγόμενων προϊόντων. «Απλώνουμε το χέρι και παίρνουμε απλά το έτοιμο βαζάκι από το ράφι, χωρίς καν να κοιτάξουμε ποια είναι η χώρα προέλευσής του. Γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ! Γιατί καθετί ξένο το θεωρήσαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να το θεωρούμε καλύτερο και ανώτερο από τα δικά μας ντόπια προϊόντα», υποστηρίζει η Εθελοντική Ομάδα.
«Αν δεν καταναλώσουμε τώρα βερίκοκα, που είναι ο καιρός τους, αν δεν στηρίξουμε τώρα τους παραγωγούς του τόπου μας, πώς θα ανακάμψει η τοπική οικονομία; Οι γεωργοί βρίσκονται στο έλεος των εμπόρων. Οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν να πληρωθούν από πέρυσι και είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν φέτος να δώσουν τα προϊόντα τους, έστω και κάτω από το κόστος παραγωγής», σύμφωνα με την Ομάδα. Οι διοργανωτές περιγράφουν ότι, εάν οι πολίτες δεν αγοράσουν το ντόπιο φρούτο, τότε αυτό «ή θα πεταχτεί ή θα φτάσει στα χέρια των εμπόρων σε εξευτελιστική τιμή και στο τέλος θα αγοραστεί απόΚΑΤΕΡΙΝΗ Μετά τις πατάτες, και βερίκοκα χωρίς μεσάζοντες... εμάς τους καταναλωτές στην τριπλάσια τιμή».