Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ, 4-11  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας το 2011 στο νησί της Σκοπέλου, ο Ν.Ο.Α.Θ. περιμένει και φέτος τους λάτρεις της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας στο όμορφο και φιλόξενο νησί από τις 4 - 11 Αυγούστου για μια εβδομάδα αθλητισμού, διασκέδασης και διακοπών.

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελείται από 5 αγωνιστικές ημέρες, με τα σκάφη χωρισμένα σε κατηγορίες IRC, ORCi και ORC Club. Το πρόγραμμα θα είναι φιλικότερο σε διάθεση διακοπών και, όπως κάθε χρόνο, θα περιλαμβάνει τεχνικούς αγώνες, inshore και offshore.
Επίσης, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας με μια ακόμη πρωτοβουλία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος και δεδομένης της συμμετοχής πολλών σχολών ιστιοπλοΐας στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αποφάσισε να θεσμοθετήσει το Κύπελλο Νέων Ιστιοπλόων.
Μέσα σε μια ακόμα πιο δύσκολη οικονομικά χρονιά, το νησί της Σκοπέλου επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση του τουρισμού και υπόσχεται, εκτός από το ήδη γνωστό επίπεδο φιλοξενίας στους αγωνιζομένους και φίλους, ειδικές εκπτωτικές τιμές στα συμμετέχοντα σκάφη σε μια αλυσίδα καταστημάτων, εστιατορίων και ξενοδοχείων της χώρας με το πρόγραμμα ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ 2012! Επίσης, με την έναρξη δρομολογίων της εταιρείας NEL από Θεσσαλονίκη, 3 φορές την εβδομάδα, αλλά και την έκπτωση που αναμένεται να εξασφαλιστεί στα εισιτήρια των συμμετεχόντων σε όλα τα δρομολόγια από/προς Σκόπελο, οι αγώνες φέτος θα είναι μια μοναδική ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα.
Ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας, με τη βοήθεια και φέτος του τοπικού Ομίλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. υπόσχονται μια ακόμη εξαιρετική διοργάνωση, τόσο σε θάλασσα, όσο και στεριά, όπου με την Υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα αφήσουν ικανοποιημένους τους αθλητές και όλους τους επισκέπτες του νησιού.
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης.