Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ρήμαζαν τα φωτοβολταϊκά της Δράμας

Ούτε… βίδα δεν είχαν αφήσει σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που βρήκαν αφύλακτο σε αγροτική περιοχή της Δράμας οι δυο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, μετάλλων και… όχι μόνο! Το διέλυσαν κυριολεκτικά και άρπαξαν ακόμη και την… πόρτα του!
Οι δράστες ηλικίας 26 και 28 χρόνων έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών της Ασφάλειας στη Δράμα και γρήγορα αποκαλύφθηκε η λεηλασία που είχαν κάνει. Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν 57 τεμάχια καλωδίων χαλκού μήκους 0,50 εκατοστών ως δυο μέτρων, δυο μεγάλες λάμπες, 35 ασφάλειες, 24 μπαταρίες και η… πόρτα του πίνακα ελέγχου του φωτοβολταϊκού! Έτσι, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
Στο ιδιωτικό αντλιοστάσιο ενός 49χρονου στη Βαρειά Αιτωλοακαρνανίας εισέβαλαν δύο 31χρονοι Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού με σκοπό να κλέψουν καλώδια και άλλα αντικείμενα, αφού πρώτα είχαν κόψει το ρεύμα από τον πίνακα παροχής. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή για να συλληφθούν λίγα λεπτά αργότερα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θέρμου και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Έξη κλοπές καυσίμων από σκαπτικά μηχανήματα, φορτηγά και άλλα οχήματα που έβρισκε σταθμευμένα στην περιοχή της Αιγιαλείας είχε κάνει το τελευταίο δίμηνο ένας 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην περιοχή Άνω Σαλμένικο, όταν αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγίου τον βρήκαν να έχει τρυπώσει με… φορτηγό στον χώρο στάθμευσης χωματουργικών μηχανημάτων ενός 58χρονου και να «ρουφάει» πετρέλαιο από τα οχήματα! Ο 39χονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
"Πρώτο Θέμα"