Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Eπιστολή προς τον υπουργό παιδείας κ.Αρβανιτό​πουλο

Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Στουτγάρδης Γερμανίας

   Αξιότιμε κύριεΥπουργέ,


με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απαγόρευση των εγγραφών τωνμαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας ( έγγραφο από την Ειδική Γραμματέα τουΥπουργείου) στην Α΄ τάξη τού Λυκείου Στουτγάρδης.  Η έκπληξή μας γρήγορα μετατράπηκε σεαγανάκτηση και απελπισία όταν συνειδητοποιήσαμε ότι τα όνειρα των παιδιών μαςκαι ο σχεδιασμός των γονέων τους για συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους,ναυάγησαν.
  Το σχολείο μας βρίσκεταιστο κέντρο της Στουτγάρδης, είναι το μόνο δίγλωσσο σχολείο που έχει απομείνειστο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με ελληνικό και γερμανικό πρόγραμμα,καλύπτοντας τις τάξεις από την Α΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου. Έχει γερμανική διεύθυνση, Έλληνεςκαι Γερμανούς δασκάλους, οι οποίοι πληρώνονται από το γερμανικό κράτος (δηλαδήη λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε 1 ευρώ). Οιμαθητές παρακολουθούν Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Θρησκευτικά,Νεοελληνική Λογοτεχνία, Χημεία, Γεωγραφία στα ελληνικά και Γλώσσα, Βιολογία-Ανθρωπολογία,Γυμναστική, Μουσική, Πληροφορική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Μαγειρική-Τεχνικά-Οικοκυρικά,Πολιτική Αγωγή, στα γερμανικά. Είναι  Werkrealschule, και παρόλο που έχουν τις ικανότητες ναενταχθούν και να παρακολουθήσουν σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (Realschule, Gymnasium) τόσο τα  παιδιά όσο και οιοικογένειές τους προτιμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Jakob-Heusteigschule, διότι στοχεύουν στη συνέχιση και ολοκλήρωση τωνσπουδών τους στο Λύκειο.

      Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και την ικανοποίηση τού δίκαιουαιτήματός μας να επιτραπεί η εγγραφή των μαθητών της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μαςστο μοναδικό Λύκειο της Στουτγάρδης.


       Άλλωστε οι διαβεβαιώσειςτων στελεχών του Υπουργείου μέχρι τώρα ήταν πάντα θετικές απέναντι στη συνέχισητων σπουδών και εγγραφή των παιδιών μας στο Λύκειο. Το έγγραφο που εξέδωσε ηΕιδική Γραμματέας τού Υπουργείου στοχοποιεί το Λύκειο της Στουτγάρδης, καθώςείναι το μόνο που δε θα δεχτεί μαθητές στην Α΄ τάξη του, γκρεμίζοντας έτσι στονΚαιάδα τα όνειρα και τα σχέδια για το μέλλον των παιδιών μας και τωνοικογενειών τους που επέλεξαν  τηνελληνόγλωσση εκπαίδευση.


       Επιπλέον είναι ήδη αργά ναδοθεί διέξοδος απορρόφησης των μαθητών από το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημακαθώς η περίοδος των εγγραφών σε αντίστοιχη βαθμίδα έχει παρέλθει προ πολλού. Έτσιοι μαθητές της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μας αισθάνονται εγκλωβισμένοι και βιώνουντην απόρριψη σε μια καθοριστική περίοδο της ζωής τους που μόνο όνειρα καισχέδια για ένα καλύτερο μέλλον θα έπρεπε να κάνουν.

       Ευελπιστούμε στην άρση τηςαπαγόρευσης των εγγραφών στην Α΄ τάξη του Λυκείου της Στουτγάρδης και στηναποκατάσταση της δικαιοσύνης.

    Με εκτίμηση.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ελευθεριάδου Μαρία
     Πρόεδρος

Ασημάκη  Σοφία
   Γραμματέας

Πρόεδρος:Ελευθεριάδου Μαρία
 00491726901575 κινητό
00497114114210 fax

 karditsara.blog