Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho. Στην προσφώνησή του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τόνισε:

“Antonis, I wish you the best for the elections in Greece.
I am sure the Greek people deserve better government and strong majority for change in your country.
Naturally, you are the right man to do the job”.
(Αντώνη, σου εύχομαι το καλύτερο για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας.
Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη δουλειά).
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χρόνια πολλά σήμερα για τη διπλή μας εθνική γιορτή, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Γυρνώντας από το ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, λέω, με βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης. Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτική ηγεσία».
Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ραχόι ο κ. Σαμαράς ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook το παρακάτω μήνυμα:
«Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και φίλο της Ελλάδας, Μαριάνο Ραχόι, είχαμε μια ζεστή και ουσιαστική συζήτηση.
Επιμένουμε, και οι δύο, στην ανάγκη, στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα βέβαια στην Ελλάδα και την Ισπανία, να υπάρχουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομιών. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται καμία χώρα να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση.
Και δεύτερον, οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε – και είναι η δεύτερη συζήτηση, που κάνουμε μαζί εδώ, στην Ισπανία – προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί.
Και με την έννοια αυτή, και οι δύο, συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή.
Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις».