Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Έναν αιώνα ζωής εόρτασε ο Άρης

Με μια ζεστή εκδήλωση που άρχισε το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα με μαζική συγκέντρωση κόσμου στο Λευκό Πύργο, γιόρτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια ζωής του (1914-2014) ο Άρης.

Αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου, με κορυφαίες μορφές τους καλαθοσφαιριστές της «χρυσής» αυτοκρατορίας των «κίτρινων», προεξαρχόντων των Νίκου Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη (κάθισαν δίπλα στις σειρές των επισήμων), βρέθηκαν στο Παλέ Ντε Σπορ και μαζί με υποστηρικτές του σωματείου τίμησαν τη μακρόχρονη ιστορία του Άρη.

«Γιορτάζουμε όλοι τον Άρη μας. Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Γκάλης.

«Ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα στα 100 χρόνια της παρουσίας του. Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, στο στίβο. Ο κόσμος είναι εδώ γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος, ο οποίος θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα 100 χρόνια» επισήμανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Ελπίζουμε πως ένας καινούργιος ήλιος θα ανατείλει για τον Άρη και μέσα απ΄ τις στάχτες του θα ξαναγεννηθεί. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά και μαζί με άλλους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη να βοηθήσουν για να βρεθεί ένας καλύτερος δρόμος για το σύλλογο» δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Βένος.

Με ανάλογο πνεύμα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας ότι «δυστυχώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια με συννεφιασμένο ουρανό. Θα καθαρίσει και πάλι όμως ο ουρανός αυτός. Δεν ήμουν χρηματοδότης, ήμουν και είμαι αθεράπευτα Αρειανός».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Άρη (1970 και 1980), η πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ (1997), η μπασκετική… παρέα των Γκάλη, Γιαννάκη με παρόντες τους Λυπηρίδη, Σιγάλα, Λάππα, Μισούνοφ, Ηλιάδη, Παπαγεωργίου και Κοκολάκη.

Αποδοκιμασίες όμως υπήρξαν για εκπροσώπους της ΠΑΕ Άρης, τον πρόεδρο του Α.Σ. Θωμά Γιώτα, πολιτικούς και τον Αλέξη Κούγια, που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Γραπτή δήλωση έστειλε για τη γιορτή ο αρχαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Αρη (1952), Ιωάννης Χολέβας.

"Ναυτεμπορική"