Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Σκοράρουν για τα παιδιά που κινδυνεύουν

Με σύνθημα «σκοράρουμε για το Χαμόγελο», η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ποδοσφαιρικές ομάδες μαθητών, ακαδημιών και παλαιμάχων, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να στηρίξουν παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Της Φανής Σοβιτσλή

Όλοι μαζί θα συμμετάσχουν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και στις 4 Απριλίου στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, διαθέτοντας τα έσοδα για τους σκοπούς του εθελοντικού οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΠΚΜ για τη διοργάνωση του διήμερου ποδοσφαιρικού αγώνα, λέγοντας ότι είναι μια προσπάθεια να στηριχθεί το σημαντικό έργο του «Χαμόγελου», το οποίο καθημερινά βοηθά χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
«Η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας πολύτιμο κοινωνικό έργο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πολιτικών μας επιλογών. Και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, που δεν έχει μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέφερε ακόμα πως αν υπάρχει κάτι θετικό που αναδείχθηκε μέσα από τη δίνη της κρίσης είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και εξήρε τον εθελοντικό οργανισμό για το κοινωνικό έργο που επιτελεί. «Μόνο το 2013 το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ υποστήριξε με τις δράσεις του 63.299 παιδιά και τις οικογένειές τους και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ
Ο περιφερειάρχης κάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν τους αγώνες του διήμερου τουρνουά ποδοσφαίρου, καταβάλλοντας το συμβολικό αντίτιμο των δύο ευρώ, για να στηρίξουν τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθεια όλων και για να ξανάρθει το χαμόγελο στα πρόσωπά τους. «Γιατί το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται στο χαμόγελο των παιδιών μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βασίλης Ανατολίτης τόνισε ότι πρόκειται για τη «δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση κοινωνικής προσφοράς που έχουμε αναλάβει ως ΠΚΜ το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ελπίζουμε ότι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ξεπεράσει το αντίστοιχο σημαντικό ποσό που είχαμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 16ης Δεκεμβρίου 2013 μεταξύ της εθνικής Ελλάδος του 2004 και της εθνικής Ρουμανίας για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ». Ο, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα του αθλητισμού της ΠΚΜ Χρήστος Τερζανίδης υπογράμμισε με τη σειρά του ότι «ο κόσμος του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης βοηθά έμπρακτα μία τόσο σημαντική προσπάθεια για τη στήριξη των παιδιών που μας έχουν ανάγκη».

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Σχολεία... εναντίον παλαίμαχων
Την πρωτοβουλία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξήραν και οι εκπρόσωποι του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Γιάννης Λαμπρόπουλος, μέλος του δ.σ., και Χαρά Πετρίδου, συντονίστρια για τη Θεσσαλονίκη.
Στόχος του ποδοσφαιρικού τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος 20 ομάδες σχολείων, 30 ομάδες ακαδημιών και 8 ομάδες παλαιμάχων από την ΠΚΜ, αποτελεί η ενίσχυση της προσπάθειας του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Οι αγώνες του τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» θα διεξαχθούν την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 (09.30 - 12.30 ομάδες σχολείων και 16.00 - 20.00 ομάδες παλαιμάχων) και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 (09.30 - 13.00 ομάδες σχολείων και 16.00 - 19.00 ομάδες ακαδημιών).