Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ Κατάδικος ο δράστης του εγκλήματος

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παραβάσεις νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών αντιμετωπίζει ο 40χρονος Αλβανός που φέρεται να δολοφόνησε τον 67χρονο συνταξιούχο θεολόγο εντός της μονοκατοικίας όπου διέμενε στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο κατηγορούμενος, όπως διαπιστώθηκε, στερείται νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, είναι καταχωρημένος στον κατάλογο χωρών Σένγκεν και σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών.
Το ειδεχθές έγκλημα, που αποδίδεται σε ερωτικό πάθος καθώς θύμα και θύτης φέρεται να είχαν ερωτική σχέση, αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 6.30 το βράδυ της Πέμπτης στη μονοκατοικία των οδών Αγίων Πάντων με Θεοδοσίου Σταύρου. Έπειτα από τηλεφωνήματα γειτόνων που άκουσαν φασαρία, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο διαμέρισμά του ο 67χρονος συνταξιούχος σε λίμνη αίματος με τραύματα σε όλο του το σώμα, που προκλήθηκαν από μπουκάλι. Ο 40χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα από το θύμα, εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε όμορη ακατοίκητη μονοκατοικία. Στην κατοχή του βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα του θανόντα, προσωπικά του αντικείμενα και χρυσαφικά - κοσμήματα. Επιπλέον, κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε, στην εν λόγω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία οικιακά μαχαίρια.