Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νεκρός ο ένας εκ των αγνοουμένων στη Ρόδο

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ
Νεκρός εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων στη Ρόδο, έγινε το τρίτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Πρόκειται για τον 67χρονο σύζυγο της 54χρονης που είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή από το βράδι της θεομηνίας. Επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους που παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, για τον άλλο αγνοούμενο, τον 53χρονο δάσκαλο.

Στις επτά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συντονιστικό όργανο για να θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από την Δευτέρα, ενώ

Πλέον οι έρευνες των διασωστών στρέφονται στον δεύτερο αγνοούμενο, έναν 53χρονο καθηγητή αγγλικών.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέσυραν νεκρή μια 27χρονη γυναίκα, δασκάλα σε σχολείου του Παραδεισίου. Η άτυχη δασκάλα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής, όταν στην προσπαθειά της να σωθεί εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες διενεργούνται και από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή που εκβάλουν τα ποτάμια αυτά.

Στο έργο των σωστικών συνεργείων συνδράμουν δυνάμεις και μέσα του στρατού με οκτώ καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, έναν εκσκαφέα και έναν φορτωτή να βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών Αρχών.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο-Πάνω από 5 εκατ. € οι ζημιές
Σήμερα στις 7 το απόγευμα, πρόκειται να συνεδριάσει στη Ρόδο το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο για να τεθούν εκ νέου σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο. Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο έλεος της κακοκαιρίας
Η σφοδρότατη βροχόπτωση ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής και οι δρόμοι από το Φαληράκι έως και την Κρεμαστή μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ πολλά ήταν και τα προβλήματα που καταγράφηκαν και στην πόλη της Ρόδου.

Η καταιγίδα έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν πολλά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην Ιαλυσό και την Κρεμαστή.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές. Για «βιβλική καταστροφή» έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, περιγράφοντας πως δεκάδες αυτοκίνητα στην Ιαλυσό παρασύρθηκαν σχηματίζοντας σωρούς από άμορφες μάζες, πλημμύρισαν όλα τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης, υποχώρησαν οδοστρώματα, καταστράφηκαν γεφύρια κ.λπ.


"Εθνος"