Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΘ Ξανά πρόεδρος ο Π. Τσαραμπουλίδης

Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη συνταγή της αναλογικής εκπροσώπησης των παρατάξεων, συγκροτήθηκε χθες σε σώμα η νέα διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η οποία προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στο πλαίσιο του 31ου τακτικού συνεδρίου.

Πρόεδρος στο ΕΚΘ εξελέγη με 26 ψήφους σε σύνολο 31 ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΣΚΕ - Συνεργασία (13 έδρες) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Υποψήφιος για το ίδιο αξίωμα ήταν και ο Κώστας Μαριόγλου, εκπρόσωπος της Ενωτικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας (5 έδρες), η οποία συγκροτήθηκε από τη συνεργασία της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ Αυτόνομης Παρέμβασης και στελεχών που είχαν αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ, ο οποίος πήρε πέντε ψήφους.


Στο προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ εκτός του κ. Τσαραμπουλίδη μετέχουν ο Μάκης Κούρας (ΔΑΚΕ, 5 έδρες) ως αντιπρόεδρος, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (Εργατική Ενότητα, 8 έδρες) ως γενικός γραμματέας και οι Παναγιώτης Παγώνης, ταμίας και Δημήτρης Σιαμπάνης, οργανωτικός γραμματέας (ΠΑΣΚΕ - Συνεργασία).
Η θέση του αναπληρωτή γραμματέα παρέμεινε κενή μετά την άρνηση της ΕΑΣ να αποδεχτεί τη θέση που της αναλογούσε με βάση τη δύναμή της. Στην Εκτελεστική Επιτροπή μετέχουν επίσης οι: Τάσος Αραμπατζής, Σάββας Κορσαββίδης, Άρης Μαλαματάς, Γιάννης Νιβορλής, Λεωνίδας Στολτίδης, Δημήτρης Προύσας, Κώστας Μαριόγλου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.