Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οχημάτων στη Θεσσαλονίκη


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Πλατείας Δημοκρατίας οι διαρρήξεις επτά οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή του κέντρου της πόλης.


Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός άνδρας 19 ετών διέρρηξε αυτοκίνητο ΙΧΕ το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 19χρονος φέρεται να είχε διαρρήξει δύο ακόμα ΙΧΕ αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή, αφαιρώντας διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.



Επίσης, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας ένας 26άχρονος αλλοδαπός με την κατηγορία ότι διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα μπουφάν και, όταν έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη,  τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο προκειμένου να διαφύγει.



Επιπρόσθετα, ο 26άχρονος το χρονικό διάστημα από 28.11.2012 έως 01.02.2012 φέρεται να διέρρηξε επιπλέον τέσσερα οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν οι συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία (λάμες, μικρά κατσαβίδια και ψαλίδια, ειδικά τροποποιημένα) και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, σουγιάδες).



Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συνέστησαν πριν από μήνες ομάδα με τρεις άλλους ομοεθνείς τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, όμως τα προαναφερόμενα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν τη 17η Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

zougla.gr