Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Μπίστης: «Μπορούμε να συνεργαστούμε για να αποφύγουμε ένα transit ΣΥΡΙΖΑ στην Χρυσή Αυγή»


“Αν είναι να προχωρήσεις πολιτικά αυτό θα γίνει εάν πειστείς. Δεν έχω πειστεί όμως ότι μπορούμε να γίνουμε ένα, αλλά έχω πειστεί ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» σημείωσε ο κ. Νίκος Μπίστης στη εισήγηση του στο Συνέδριο της Δράσης.
«Εξοργίζομαι με την υπόθεση να κατηγορούμε για όλα τα κακά την μεταπολίτευση, γιατί μαζί με το κακό θα σκοτώσουμε και το παιδί της» συνέχισε, αναφέροντας ότι «δεν πρέπει για μια κακή περίοδο των τελευταίων ετών να απαξιώνουμε το σύνολο μιας πορείας στην οποία υπήρξε ικανοποίηση, αλλαγή και πολιτική σύγκλιση στην κοινωνία».
Ο κ. Μπίστης υπογράμμισε «αυτή η κυβέρνηση, με όλες τις αδυναμίες πρέπει να πετύχει σε ορισμένα πράγματα και πρέπει να την στηρίξουμε, όχι όμως για να βρεθούμε σε μια τύποις συντηρητική δεξιά που έφτιαξε τους Καμένους ούτε όμως και από την άλλη σε ένα ανερμάτιστο ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει ένα transit στην Χρυσή Αυγή».
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καινούργια κεντροαριστερά και βλέπω και στο συνέδριο σας ότι υπάρχει κόσμος πια που ενδιαφέρεται γιατί καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει πολιτικό κενό, χρειάζεται αυτή η μεταρρυθμιστική ατζέντα», συνέχισε ο κ. Μπιστης. Υπογράμμισε  «για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν χαίρομαι αν εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει δραπετεύσει το απόλυτο βαρίδι προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει ένα καθαρό κομμάτι του να παραμείνει».
«Χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση στον κεντροαριστερό χώρο αλλά και στο φιλελεύθερο και να γίνει μια όσμωση» τόνισε, προτρέποντας να ξεκινήσει μια συζήτηση για διαμόρφωση μιας ατζέντας γρήγορα αλλά όχι βιαστικά.