Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ενίσχυση άμεσα του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου


 Να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Κ.Υ. Νέας Μαδύτου ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Υγείας, ο δήμαρχος Βόλβης

Την επείγουσα παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, ζητά ο δήμος Βόλβης. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, τονίζει ότι παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις  τόσο σε στελεχιακό ιατρικό δυναμικό και σε περικοπές εφημεριών, όσο και σε πόρους για την κάλυψη αναγκών όπως η θέρμανση, η καθαριότητα κλπ.

Οι ελλείψεις αυτές που επισημάνθηκαν από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας και τους εργαζομένους του, αλλά και στην επιτόπια επίσκεψη του δημάρχου Βόλβης, συζητήθηκαν εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, στο οποίο όμως -αν και εκκλήθηκαν- δεν προσήλθαν οι καθ’ ύλην  προϊστάμενοι, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Γ.Βέργουλας και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης  Θ. Βεντούρης, αδιαφορώντας επιδεικτικά ακόμα και για μια τηλεφωνική επικοινωνία.
Το Κ.Υ. Νέας Μαδύτου, είναι η μοναδική πρωτοβάθμια υγειονομική μονάδα εντός των ορίων του δήμου Βόλβης και όχι μόνο είναι επιφορτισμένη με την κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κατοίκων (οι ελλείψεις των Κ.Υ. Σοχού και Λαγκαδά, που θεωρητικά καλύπτουν δυο άλλες ενότητες του δήμου Βόλβης έχουν σαν αποτέλεσμα να έρχονται και από εκεί ασθενείς στη Νέα Μάδυτο), αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών που κατακλύζουν τους θερινούς μήνες τις τουριστικές παραλίες του Στρυμονικού κόλπου.
Με μια(!) μόνο εφημερία γενικού ιατρού, με πολλές κενές οργανικές θέσεις και άλλες σοβαρές ελλείψεις, το Κ.Υ. Νέας Μαδύτου, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, με την ενίσχυση του δήμου Βόλβης, που διαθέτει εδώ και αρκετό καιρό καθαρίστριες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, βοηθητικό προσωπικό και νοσοκόμες για συνταγογραφήσεις  στα περιφερειακά – αγροτικά ιατρεία, υπηρεσίες μηχανογράφησης (εγκατάσταση internet).
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει ότι «ο τομέας της υγείας πρέπει να στηριχθεί άμεσα από την πολιτεία. Το Κέντρο Υγείας Νέα Μαδύτου και την υγεία των δημοτών μας θα τα προστατέψουμε με οποιοδήποτε τίμημα». Μάλιστα για να γίνει γνωστή η υπερδεκαετής προσφορά του Κ.Υ. Νέας Μαδύτου, πρόκειται σύντομα να οργανωθεί στη Θεσσαλονίκη ειδική ημερίδα για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο.