Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πωλείται όπως είναι… εγκαταλελειμένο

Έως τις 31 Αυγούστου 2012 θα είναι διαθέσιμες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προς εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετά, …βλέπουμε!

Μετά λοιπόν το Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης που εξυπηρετούσε τους αθλητές στίβου και τελικά μετατράπηκε σε γήπεδο (με το πρόσχημα των ολυμπιακών αγώνων του 2004), «εξορίζοντας» τους αθλητές του λεκανοπεδίου και του Πειραιά, έρχεται τώρα και η απόφαση για παραχώρηση-πώληση σε ιδιώτη και των αθλητικών χώρων του Αγιού Κοσμά!
Σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την Τετάρτη, εξετάστηκαν τα νομικά δεδομένα που προκύπτουν σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων. Σε αυτή, συμμετείχαν η Υπουργός, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών που χρησιμοποιούν της εγκαταστάσεις, η διοίκηση του ΕΑΚΝ και η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.
Εκεί, αποφασίστηκε οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν υπό τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου σε πλήρη λειτουργία και συντήρηση μέχρι τις 31 Αυγούστου και να καλυφθούν οι ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δεν υπήρξε όμως καμία ενημέρωση για το μέλλον. Μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές, χάνει το «σπίτι» της και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που θα επιστρέψει στην διαρκή αναζήτηση γηπέδου για προπονήσεις. Όπως και αθλήματα που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα.
Τόσα άλλα «ολυμπιακά ακίνητα» παραμένουν ανεκμετάλλευτα, σαπίζοντας χρόνο με το χρόνο, το «φιλέτο» του Αγίου Κοσμά προσελκύει επενδυτές! Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Αρχίζει ο χορός ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας (σ.σ. και αθλητικών εγκαταστάσεων), προκειμένου να μαζέψουμε ρευστό, αδιαφορώντας για το αύριο του αθλητισμού και των παιδιών μας κατ’ επέκταση! Χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και μέριμνα!
Αχ, Ελλάδα μου …!!!